06-03-07

Een getuige uit het Zuiden

BD-Afrika heeft ook talent(klein)Tijdens de week van 6 tot 13 maart ontvangt het Technisch Instituut Scheppers Nestor Karihungu in de school en in onze stad. Nestor Karihungu is een coöperant van Broederlijk Delen die vooral werkt met boerenorganisaties in Senegal. Hij is op inleefreis in Vlaanderen dankzij Broederlijk Delen.

Een werkgroep van negen leerlingen uit de 5de jaren en enkele leerkrachten staan in voor de ontvangst en de organisatie. De groep zorgt voor een stevig programma met onder andere een bezoek aan verschillende types van boerderijen en aan de groenteveiling en activiteiten binnen de school,… Er gaan altijd leerlingen mee op pad.

Landbouw in Noord en Zuid
een ontmoeting tussen boerengemeenschappen

Op donderdag 8 maart, om 20 uur, organiseert Broederlijk Delen, in samenwerking met het Technisch Instituut Scheppers (werkgroep Broederlijk Delen en ouderraad), de Landelijke Gilden en de Boerenbond, een informatieavond in de Lakenhal over de landbouw in Noord en Zuid. Nestor Karihungu licht zijn werk als coöperant van Broederlijk Delen in Senegal toe. Wouter Meersman, provinciaal verantwoordelijke van de Boerenbond, schetst de Vlaamse landbouwproblematiek.
Toegang gratis.

Daarnaast zijn er nog andere activiteiten in de school die kaderen in de campagne van Broederlijk Delen “Afrika heeft ook talent”. Het accent ligt op de eerste van de 8 millenniumdoelstellingen: “de extreme armoede in de wereld halveren”. Daarin staat de landbouwproblematiek centraal. De activiteiten voor de leerlingen bestaan onder andere uit een combinatie van informatieve en doe-werkwinkels, een solidariteitsmaal en een tentoonstelling.

TIS-Quiz

Ook de jaarlijkse TIS-Quiz kadert in dit geheel. De quiz heeft plaats op vrijdag 9 maart in de feestzaal van de school onder de titel “DatheeTIS-quiz”.

20:08 Gepost door Wereldtals in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.