21-12-06

Theaterling, jong maatschappelijk theatergeweld uit Herentals, plaatst ‘verdraagzaamheid’ centraal

theelichtjes“Liefde, mededogen en verdraagzaamheid zijn geen luxeartikelen, maar eerste levensbehoeften,” zei de Dalai Lama ooit. Theaterling, het jonge geweld van Theaterspektakel, het stadstheater uit Herentals, onderstreept deze uitspraak maar al te graag. Een 15-koppige bende jong-geëngageerden tussen 15 en 20 jaar plaatsen de waarde ‘verdraagzaamheid’ in januari en februari dan ook centraal in hun nieuwste productie "Witte Sokken" én tijdens een uniek en lichtvol avondevenement.

"Witte Sokken" dat op 19 januari 2007 in première gaat in het kamertheater van Zaal ’t Hof is een maatschappijkritische voorstelling met een vleugje humor, een snuifje geweld en vooral veel jongenthousiasme. Het uitgangspunt? Een (fictieve?) sprong in de tijd: het jaar 2040 en extreemrechts aan de macht. Het verhaal? Een groep jongeren trekt zich terug in een verlaten loods, want ze willen niets met deze maatschappij te maken hebben. Maar kunnen ze zich wel zomaar aan dit nieuwe regime onttrekken?

Dit stuk van Geert Vandermeulen, in een regie van Dirk Couvent hoopt de toeschouwer te beklijven en aan te zetten tot denken over thema’s zoals verdraagzaamheid, respect en diversiteit in al haar geuren en kleuren. Niet louter zomaar theater dus, maar een toneelproductie die met haar beide voeten in onze alledaagse realiteit staat. En juist daarom kon Theaterling het niet enkel bij een theaterproductie alleen laten; het jeugdige engagement bleek veel grootser dan dat …

Breng massaal glazen potjes met theelichtjes naar het Begijnhof

Op zaterdagavond 6 januari, vanaf 19 uur, organiseert Theaterling daarom in het kader van haar productie een grootse happening waarop het thema van de verdraagzaamheid in het ‘licht’ wordt geplaatst. En dat doen ze dan ook letterlijk. Theaterling nodigt iedereen, die ‘verdraagzaamheid’ écht belangrijk vindt, uit om zoveel mogelijk glazen potjes met theelichtjes te verzamelen. Die avond hopen ze aan het Fundatiehuis in het Herentalse Begijnhof zoveel mogelijk ‘lichtjes’ bijeen te brengen. U kan de avond zelf uw ‘lichtje’ brengen of op voorhand uw glazen potje inleveren op de jeugddienst van Herentals (in het Stadspark), hét verzamelpunt van deze actie. De avond zelf zal u niet alleen kunnen genieten van een prachtig lichtdecor in een inspirerende historische omgeving, maar ook van een streepje muziek, van een drankje van Oxfam Wereldwinkel en van een warme hap verzorgd door een Herentalse jeugdvereniging.

Surf voor meer inlichtingen naar www.theaterspektakel.be of mail naar de_grauwe_jelle@hotmail.com.

09:01 Gepost door Wereldtals in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.