06-12-05

Herdenkingsplechtigheid voor Polycarpe Mpoyi in Lakenhal

Tijdens de week van 22 februari tot 1 maart ontvingen de Herentalse Derdewereldraad en Amnesty International Herentals, op uitnodiging van Broederlijk Delen, de Congolees Polycarpe Mpoyi in Herentals. De coördinator van Solidec-K, een netwerk van tien mensenrechtenorganisaties uit de provincie Oost-Kasaï (uit Mbuji-Mayi, gekend voor de diamanthandel) overleed enkele weken geleden, ten gevolge van een ongeval luidt de officiële versie, door een aanslag zeggen anderen.

Er doen momenteel heel wat tegenstrijdige berichten de ronde. Broederlijk Delen tracht met hulp van de partners in Congo, enige opheldering te verkrijgen. Beide pistes, ongeval of moord, worden grondig onderzocht. Natuurlijk houden wij jullie verder op de hoogte.

Naar aanleiding van het dramatische overlijden van Polycarpe organiseert de gastgemeenschap van Herentals een herdenkingsplechtigheid op maandag 19 december in de Lakenhal op de Grote Markt in Herentals om 20 uur.
Ter plekke is er de mogelijkheid om een rouwregister te tekenen en om de familie van Polycarpe financieel te ondersteunen. Broederlijk Delen treft zelf ook enkele financiële maatregelen ter ondersteuning van de familie en zorgt dat het opgehaalde geld ter plaatse komt. U bent van harte welkom op het herdenkingsmoment. Wie enkele woorden in het Frans in het rouwregister wenst te schrijven, bereidt dit vooraf best even voor op een papiertje. Ter plaatse kan dit dan overgeschreven worden in het rouwregister.

12:29 Gepost door Wereldtals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.