25-02-05

Maak uw Wereldtals-evenement bekend met een Wereldtals-affiche

Wereldtals heeft affiches beschikbaar voor de aankondiging van uw evenement. De blanco affiches dragen onderaan de logo's van Wereldtals en die van het stadsbestuur van Herentals en Vormingplus Kempen, omwille van hun financiële steun voor het project. Op de affiche staan onderaan ook een telefoonnummer en het website-adres, waarop geïnteresseerden terecht kunnen voor meer informatie. Verder is de affiche helemaal wit. Plaats zat dus om uw evenement aan te kondigen.

Verenigingen en mensen die deelnemen aan Wereldtals kunnen de affiches afhalen bij de jeugddienst in het Stadsprak van Herentals (tel. 014-21 21 86). De jeugddienst is alle werkdagen geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur.

08:26 Gepost door Wereldtals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-05

Verslag van de vergadering van 2 februari

Aanwezig: Cyriaque, Geert, Paul, Peter, Kristien

Verontschuldigd: Deepak, Nic, Ann

Promotie(materiaal):
- T-shirts (€ 6 per stuk): 15 stuks zullen worden besteld (Ann kijkt na of het budget dit toelaat). Ze zullen gedragen worden op het openingsmoment, op de fuif, op de markt.
- badges: Kristien kijkt na of het kan met de machine op haar werk.
- affiches: de drukkerij is klaar om 1000 affiches te drukken. De grootte van de tekening moet worden aangepast zodat er een A4 bij op kan. Eventueel kan men een A4 als origineel op de kopieerplaat leggen en afdrukken op A3-formaat zodat de A4 op de A3 past. (…voor wie ‘t verstaat: proficiat J)
- boekjes: voor de drukkerij kan het. Max. 40 pagina’s. Cyriaque zoekt uit of het kan op het voucher-formaat dat wij gezien hebben. Het zou echt als een voucher kunnen worden geïnterpreteerd: ticket op het zuiden (met een afscheurbare kortingsbon voor de fuif?), reisagentschap: Wereldtals. Als het er niet op past: toch het vierkante formaat. Het zal door kleuren duidelijk gemaakt worden welke activiteiten open aanbod zijn en welke gesloten. Achteraan zal nog een kalender komen met alle activiteiten op een rijtje. Het zou klaar zijn tegen 4 maart. 12 en 13 februari krijgt de stuurgroep de kans (hm…plicht J) om het boekje na te lezen op spellingsfouten en dergelijke zodat het daarna naar de drukker kan en klaar is tegen 7 maart! (inleefweek Polycarpe mag ook vermeld worden in de brochure!)
- Begin maart zal men een promopakket kunnen komen afhalen: badges, affiches, boekjes
- (11,) 12 en 13 maart is het PROMO-weekend. We zullen onder andere op de markt flyers uitdelen en chocolaatjes (Paul checkt of de chodolaatjes kunnen worden gemaakt tegen een redelijke prijs, liefst met eerlijke chocolade).
- Cyriaque voorziet twee of vier pagina’s voor de stadskrant van maart en april.

Persmoment
- Paul probeert 5 februari naar de perszitdag te gaan in de Zandstraat om hen warm te maken voor ons persmoment.
- persmoment:
* iedereen draagt T-shirt, badge
* is er een receptie achteraf?
* centrumbord zal worden onthuld aan de Lakenhal. (Dit bord zal ook telkens bij een activiteit gebruikt worden: op de straat voor de deur waar er iets te doen is!)

16:56 Gepost door Wereldtals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-05

Actua-avond Wereldsolidariteit: "Vernederd, verkracht, verborgen"

U weet het waarschijnlijk nog niet, maar slavernij bestaat nog in België. Inge Ghijs trok op onderzoek na de schokkende getuigenis van een ‘huisslavin’ in Frankrijk. Na een jaar researchwerk is ze ervan overtuigd dat er veel meer illegale huismeiden bij Belgische gezinnen wonen dan men ooit vermoed heeft. Bijna 200 jaar na de afschafing van de slavernij vertelt Inge Ghijs in haar boek ‘Vernederd, verkracht, verborgen’ over de uitbuiting van buitenlandse huismeiden. Op de actua-avond heeft ze het over de aanleiding voor het schrijven van het boek, het totstandkomen van het boek: contacten met dienstpersoneel, organisaties, … Wereldsolidariteit probeert ook Poolse vrouwen naar deze avond te krijgen die hier in de regio aan het werk zijn als dienstpersoneel.

dinsdag 22 februari 2005, 20 uur
Oud-Gasthuis, Nederrij 133/A
toegang: 2 euro

14:48 Gepost door Wereldtals | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |